Menu

Meän Heidi

Heidi on tekijänainen, joka kulkee määrätietoisesti omia polkujaan. Heidin valinnat eivät ehkä aina ole vaikuttaneet kaikkein loogisimmilta: koulutukseltaan Heidi on kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja, joka on rakentanut työuransa ohjelmistoalalla yrittäjänä. Nuoruudessaan Heidi vietti kuusi vuotta kotiäitinä neljän pojan kanssa. Kukaan Heidin tunteva ei yllättynyt siitä, että hän lähtee tavoittelemaan kansanedustajuutta, koska hänen halunsa vaikuttaa ja intohimonsa politiikkaan ei ole jäänyt keneltäkään huomaamatta.

faktat

LinkedIn -sivu

Koulutus Kasvatustieteen maisteri

Perhe Naimisissa, neljän pojan äiti

Työ Kehitysjohtajana, VMP Group

Lemmikki  Leia-koira, Australian Labradoodle, joka on allergisillekin soveltuva koirarotu.

Harrastukset  Vaikuttaminen ja crossfit. Talvisin hiihtely Salmijärven ympäri, kesäisin suppailu. Vuosittainen vaeltaminen jossakin päin Lappia. Aktiivinen tarinointi Facebookissa, jossa “Positiivinen Rovaniemi”-ryhmän perustaja ja ylläpitäjä.

Auto Toyota Verso

Mistä Heidi on pois?

Helpoiten Lapissa selviää tästä kysymyksestä sanomalla, että olen omaa sukua Kustula ja että sukujuureni löytyvät Sodankylästä, tarkemmin sanottuna sieltä Porttipahta-altaan alta. Asuin 13 vuoden ajan Sodankylässä, jossa kävin myös lukion. Nuoruusvuoteni olen viettänyt Savukoskella. Savukoskella asuimme Suomen toiseksi pisimmän suoran varressa, jossa talviaikaan iltakävelyllä näki kymmenen minuuttia vastaantulevan auton valot, ja sen mennessä ohi sokaistui aina hetkeksi. Lapsuuteni vietin Pelkosenniemellä. Isäpuoli pyöritti kylällä Sepon Divaria ja Taide-nimistä liikettä, jossa sain joulun aikaan paketoida joululahjoja apulaisena.

Viimeiset kymmenen vuotta olen asunut Rovaniemellä. Perustimme Petrin kanssa perheen jo nuorina. Olin vasta 18-vuotias, kun menimme naimisiin. Yhden kauden olin myös Sodankylän kunnanvaltuustossa toimien silloin perusturvalautakunnan puheenjohtajana. Kirkkovaltuustoon kuuluin myös.

järjestövaikuttaja

Näin jälkikäteen ajateltuna olen toistanut saman järjestöuran jo kolmessa eri organisaatiossa - kiertänyt saman kehän. Olen aloittanut paikallisvaikuttajana, siirtynyt maakuntatason luottamustehtäviin sekä sieltä järjestön valtakunnan tason päätöksentekijäksi. Näiden luottamustehtävien ansiosta minulla on loistavat vaikuttamisverkostot jo valmiina. Myös eduskunnassa, jonka nykyisistä ministereistä kahden kanssa olen ollut samoissa luottamustehtävissä aikoinaan.       

 

 

julkiset tunnustukset

Sinä - vaikuttaja

teemat

Heidin taustalla

X